Αυγά <θρεπτικά και απαραίτητα>




Μερικά μυστικούλια για τα αυγουλάκια μας,που είναι απαραίτητα στον οργανισμό,μικρών και μεγάλων!!!
1.Όταν βράζουμε τ αυγά για να μην μας σπάσουν(αν δεν τα χετε βγάλει αρκετές ώρες πριν απ το ψυγείο)προσθέτουμε 2 σταγόνες γάλα στο νερό,ένα άλλο κόλπο είναι να τ αλείψετε με λεμόνι και να τα ρίξετε στο κρύο νερό!Και για να ξεφλουδίζουν εύκολα ρίξτε και λίγο αλάτι!<Με αυτά και μ αυτά,μην τα φάτε με το τσόφλι,επειδή σας φαίνονται νόστιμα!!!!!!!!>
2.Για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο καιρό,πλύντε τα καλά, σκουπίστε τα και αλείψτε τα με λάδι,που κλείνει τους πόρους και βάλτε τα στο ψυγείο....!
3.Τώρα,αν δεν θέλετε να πήξουν οι κρόκοι και να ξεροτηγανιστεί τ ασπράδι,όταν τα τηγανίζετε,βγάλτε τα λίγο πριν ψηθούν εντελώς και αφήστε στο τηγάνι 3-4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.έτσι θα είναι και πιο εύπεπτα!

===============================================


* Τέλος,αν μπερδεύτηκε ένα βρασμένο αυγό με τα ωμά,βάλτε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια να κάνουν σβούρες...τα ωμά αυγά στριφογυρίζουν ανώμαλα ενώ το βρασμένο ομαλά!
**Επίσης,το κόλπο,πως θα ξεχωρίσουμε τα φρέσκα αυγά με τα μπαγιάτικα;;;;εεεεεε...αυτό πιστεύω το γνωρίζετε οι πιο πολλοί,αν όχι όλοι.Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό...τα φρέσκα θα κάνουν μακροβούτι και θα κάτσουν στον πάτο,ενώ τα μπαγιάτικα θα επιπλέουν-σαν τους φελλούς!!!!!!!
***Και για να τ αποφύγουμε αυτό,όταν αγοράζουμε φρέσκα αυγά,μαρκάρουμε με μαρκαδόρο τα παλιά για να ξέρουμε ποια να καταναλώσουμε πρώτα!!


@aggeliona


Από: Μοιράσου ''τα μυστικά''και τα ''κόλπα'' σου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως κόβανε παλιά τον καπνό και στρίβανε το τσιγάρο !

Τραγωδία: Αυτοκτόνησε 13χρονη στην Ημαθία!

Απολέπιση με κορν φλέϊκς