Τι κάνω τον κιμά που περίσσεψε...
Είχατε μακαρόνια με κιμά και σας περίσσεψε αρκετός κιμάς;;;Εεεεεε,δεν θέλετε να ξαναφάτε το ίδιο φαγητό προφανώς...Τι κάνω εγώ;Μερικές παραλλαγές...
1ον>φτιάχνω φασολάκια λαδερά ως συνήθως,μόλις είναι έτοιμα,στην τελευταία βράση...μπλουμμμ,μέσα ο κιμάς,ανακατεύω και σβήνω το μάτι!!!!(Αυτός που μου είχε πει την συνταγή του το φτιαχνε η μαμά του,μάλλον τοπικό είναι)
2ον>κόβω πατάτες στρογγυλές όπως στον μουσακά,τις τηγανίζω ελαφρά,τις ρίχνω μες τη κατσαρόλα με τον ζεσταμένο κιμά,ανακατεύω προσεκτικά(μην τις λιώσουμε κι όλας)παίρνουν κάνα δυο βράσεις όλα μαζί,κι έτοιμααααααα....
3ον>και καλύτερο,γιατί αυτό το βγάζουμε και σε μπουφέ αν χρειάζεται...παίρνω ψωμάκια μαργαρίτες απ τον φούρνο, κόβω χαμηλά τον πάτο τους[μετά συγχωρήσεως]και τους αφήνω στην άκρη.Βγάζω την ψίχα απ τη μέση και τα γεμίζω με κιμά.Ρίχνω από πάνω κεφαλογραβιέρα τριμμένη και τα πετάω στον φούρνο κάνα τεταρτάκι να ροδίσει το τυρί.Και να σας πω τι άλλο κάνω για να μην πάει χαμένο ούτε ψίχουλο;;;
Τους πάτους που περίσσεψαν,ή τους ψήνω κι αυτούς στο φούρνο και κάνω φρυγανιές,ή τους κόβω τετράγωνα κομματάκια,τους ρίχνω σ ένα μπολ μαζί και τις ψίχες,τα ραντίζω με ελαιόλαδο,ρίχνω λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη,τα ψήνω κι αυτά στο φούρνο κι έχω νοστιμότατα κρουτόν(που είναι και πανάκριβα στο σούπερ μάρκετ) για τις σούπες και τις σαλάτες μας!!!Και στον πάγκο μου ούτε ψίχουλοοοοοοοοοο...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου